Sertéssült szőlővel

MME MME
4.5/5
120 perc
mester
megfizethető

Elkészítés

Elkészítés: A húst megmossuk, megtöröljük, megkötözzük, bedörzsöljük a sóval, valamint az apróra vágott zsályalevéllel, és a borssal. Megkenjük olajjal, és legalább 12 órán keresztül állni hagyjuk. Egy mélyebb tűzálló tálat kivajazunk, beletesszük a húst, majd nagy lángon, hirtelen minden oldalát megpirítjuk. Mérsékeljük a tüzet, meglocsoljuk a húst a borral, letakarjuk, majd puhára pároljuk. Levesszük a fedőt, és ha a levét elfövi, apránként beleöntjük a szőlő feléből kisajtolt mustot, és ezzel locsolgatjuk. Hagyjuk, hogy közben a leve besűrűsödjön. Közben a maradék szőlőszemeket vajon megpároljuk.

Megjegyzés

Tálalás: Ha a hús megsült szép pirosra, kicsit hagyjuk hűlni. Eltávolítjuk a spárgát, és szeletekre vágjuk. Tányérra rendezzük, és köretként a szőlőből adunk hozzá. Közvetlen a tálalás előtt meglocsoljuk a visszamaradt húslével. Lehetőleg forrón tálaljuk. Jó tanács: a húst közvetlenül a tálalás előtt vágjuk fel, mert különben kiszárad. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss