Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Meglepő: ezért van lyuk a fakanál közepén!

default user icon
MME
Biztosan te is elgondolkodtál már azon, hogy miért van lyuk néhány fakanál közepén. Nem, nem a dizájn miatt, ennél jóval praktikusabb okok vezettek odáig, hogy az ilyen típusú fakanalak gyakorlatilag ma már minden háziasszony konyhájában helyet kaptak.

Fakanalak mindenféle formában és méretben kaphatók. A legtöbb hosszú évtizedekig használatban van, főleg, ha megfelelően tisztítod, ápolod. Az, hogy melyiket mire használod, elsősorban a saját döntésed: van, amivel csak rántást készítesz, olyan is, amivel a sütitésztát kevered és biztosan a mártásokhoz, szószokhoz is van egy. Ez utóbbi jó, ha lyukas – mutatjuk, miért!

simább állag, levegősebb mártás

A lyukas fakanál nem csak egy divathóbort: a hagyományos kanállal szemben sokkal kíméletesebb kavarást tesz lehetővé. Egész pontosan míg a hagyományos fakanálnál keverés közben a szósz vagy a mártás csak a kanál szélei körül áramlik, addig a lyukasnál a közepén is szabadon átfolyhat. Ettől az anyag nem zúzódik össze, a végeredmény pedig egyenletesebb állagú, könnyedebb és levegősebb lesz.

Még egy apróság

A másik ok, amiért jó, ha mindig kéznél van egy lyukas fakanál: a segítségével könnyedén kihalászhatod az ételből azokat a hozzávalókat, amelyekre már nincs szükség. Hogy mire gondolunk? Például a babérlevére, vagy az egészben főtt hagymákra, más zöldségekre. Ezeket úgy tudod a lyukas kanál segítségével kivenni, hogy a főzőlé lecsorog – nincs szükség szűrőkanálra, ami csak a piszkos edények számát szaporítaná.

(Borítókép: Shutterstock)

Még több konyhai praktika>>> 

 

Ezek is érdekelhetnek

Friss