Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Pincepörkölt csülökből és lapockából recept
Pincepörkölt csülökből és lapockából
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Őszi minestrone leves recept
Őszi minestrone leves
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Lencsegolyók sütőtökpürével recept
Lencsegolyók sütőtökpürével
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Avokádókrém recept
Avokádókrém
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Dubarry-szelet recept
Dubarry-szelet
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Csikós tokány recept
Csikós tokány
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal recept
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Birsalmasajt tartósítószer-mentesen recept
Birsalmasajt tartósítószer-mentesen
Intelligens krémes recept
Intelligens krémes
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Hagymás rostélyos  recept
Hagymás rostélyos
Praktikus

Meglepő: ezért van lyuk a fakanál közepén!

Biztosan te is elgondolkodtál már azon, hogy miért van lyuk néhány fakanál közepén. Nem, nem a dizájn miatt, ennél jóval praktikusabb okok vezettek odáig, hogy az ilyen típusú fakanalak gyakorlatilag ma már minden háziasszony konyhájában helyet kaptak.

Fakanalak mindenféle formában és méretben kaphatók. A legtöbb hosszú évtizedekig használatban van, főleg, ha megfelelően tisztítod, ápolod. Az, hogy melyiket mire használod, elsősorban a saját döntésed: van, amivel csak rántást készítesz, olyan is, amivel a sütitésztát kevered és biztosan a mártásokhoz, szószokhoz is van egy. Ez utóbbi jó, ha lyukas – mutatjuk, miért!

A lyukas fakanalakat tisztítani is könnyebb / Fotó: Shutterstock
A lyukas fakanalakat tisztítani is könnyebb / Fotó: Shutterstock

simább állag, levegősebb mártás

A lyukas fakanál nem csak egy divathóbort: a hagyományos kanállal szemben sokkal kíméletesebb kavarást tesz lehetővé. Egész pontosan míg a hagyományos fakanálnál keverés közben a szósz vagy a mártás csak a kanál szélei körül áramlik, addig a lyukasnál a közepén is szabadon átfolyhat. Ettől az anyag nem zúzódik össze, a végeredmény pedig egyenletesebb állagú, könnyedebb és levegősebb lesz.

Még egy apróság

A másik ok, amiért jó, ha mindig kéznél van egy lyukas fakanál: a segítségével könnyedén kihalászhatod az ételből azokat a hozzávalókat, amelyekre már nincs szükség. Hogy mire gondolunk? Például a babérlevére, vagy az egészben főtt hagymákra, más zöldségekre. Ezeket úgy tudod a lyukas kanál segítségével kivenni, hogy a főzőlé lecsorog – nincs szükség szűrőkanálra, ami csak a piszkos edények számát szaporítaná.

(Borítókép: Shutterstock)

Még több konyhai praktika>>>

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.