Mindmegette.hu
Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept
Kard Sándorné
Cikk
MME
A kapormártás egy igen egyszerű, enyhén savanykás, de nagyon finom és népszerű öntet. A szárazabb húsokhoz nagyon jól passzol, hétköznap pillanatok alatt elkészíthetitek, ha pedig hétvége, akkor a vasárnapi ebédek egyik kihagyhatatlan kiegészítője. Ha úgy döntötök, hogy nekiláttok, akkor legyen a következő receptvideónk egy útmutató számotokra a tökéletes végeredmény érdekében.
Kósa Kolos
Biztosan te is elgondolkodtál már azon, hogy miért van lyuk néhány fakanál közepén. Nem, nem a dizájn miatt, ennél jóval praktikusabb okok vezettek odáig, hogy az ilyen típusú fakanalak gyakorlatilag ma már minden háziasszony konyhájában helyet kaptak.
A gyerekkori, rossz menzás emlékeknek köszönhetően sokan nem szeretik a sóskát, pedig igazi csodazöldség, rengeteg jótékony hatással, melyeket már nagyszüleink is ismertek.
Aki szereti a tökfőzeléket, tudja, mennyire más az első, nyár eleji kaporral készített, mint a fagyasztóból előkapott alapanyagokból főzött változat. És aki szereti ezt az intenzív, kapros ízt, az nem tud majd nemet mondani erre a méltatlanul elfeledett klasszikusra, a kapormártásra, ami főzelékként és szószként is megállja a helyét. Máris mutatjuk, hogyan készül a legfinomabb, hagyományos, nagyiféle változat!
A vadas marha olyan étel, amit szinte minden háztartásban másképpen ismernek, és természetesen mindenki a sajátjára, mint klasszikus receptre, esküszik. Egy dologban viszont mindannyian egyetértünk: zsemle- vagy szalvétagombóccal, tésztával, rösztivel vagy krokettel tálalva az igazi. A köret mellé pedig mutatjuk a szerintünk klasszikus vadas marha receptjét, amire tényleg érdemes időt szakítani.
A besamelmártás az öt alapmártás egyike, számos más mártás és ínycsiklandó étel alapja, elkészítésétől mégis sokan tartanak. Most videón megmutatjuk, hogyan lesz lágy, krémes – és természetesen csomómentes!
Déri Szilvia, Házisáfrány
A hollandi méltán az egyik legnépszerűbb alapmártás. Selymes textúrájával, enyhe savasságával, és csodás színével a zöldségektől a halakig rengeteg ételre felteszi a koronát.
Fotó/Videó: Bálint Mátyás
Különféle frissensültek mellé vagy hidegtálakra köretnek is kiváló választás a klasszikus majonézes kukoricasaláta. Arra érdemes odafigyelni, hogy hidegen tálalva az igazi éppen úgy, mint ahogyan a krumplisaláta, vagy a franciasaláta. Ettől egyszerűbb és gyorsabb köretnek, vagy salátának valót ma már biztosan nem találsz.
DÖMÖTÖR VIOLA
Fotó/Videó: Horváth Reni
A szűzérmék gorgonzolás mártásban azért jó választás ebédre, vagy akár vacsorára is, mert könnyen elkészíthető, de mégis különleges fogás, ráadásul a kezdők is bátran nekiláthatnak. A sertés szűzpecsenye egyébként az egyik legfinomabb húsfajta. Óriási előnye, hogy az árát tekintve középkategóriásnak mondható, így ha egy különleges vacsorát kell összedobnod, nem kell vagyonokat hagynod a hentesnél.
PATAKY KRISZTINA
Ha feldobnád egy kicsit a klasszikus sült húst, akkor a következő mártásokat érdemes kipróbálnod! Válogatásunkban olyan házi készítésű szószokat gyűjtöttünk össze a gombamártástól kezdve a birsalmaszószon át a lilahagymalekvárig, amikkel még jobban fog csúszni a sült hús.
Videó
Ne gondold, hogy Görögországig kell repülnöd, ha egy igazán kiváló tzatzikit ennél. Semmi ördöngösség nincs az elkészítésében, ráadásul az alábbi videón még a teljes folyamatot is bemutatjuk neked. A siker egyedüli titka egyébként az, hogy görög joghurttal készítsd, na meg nem árt pontról pontra lekövetni receptünket, ha még nincs benne gyakorlatod. Igazi hétvégi saláta és mártogatós ez egyben, hiszen kiváló zöldségek mellé, de húsok kísérőjeként is megállja a helyét. A görögök leginkább pitával, előételként fogyasztják.
Lovranits Miklós
Orbán - Marosi
A natúr csirkemell és rizs kombónál azért lehet ízletesebb fogásokat is készíteni. Erre az egyik leggyorsabb megoldás a kész szószok milliója közül bármelyik, melyeket többnyire a hússal együtt kell kicsit megpirítani, és jók is vagyunk. Számtalan ízesítés létezik, de a héten mi most a legendás édes-savanyú fajtákat kutattuk.
Lénárt Boglárka
Újra itt a Konyhai kisokos! Hétről-hétre olyan konyhai alaprecepteket mutatunk meg nektek, melyeket mindenkinek érdemes ismerni, aki szeret a tűzhelynél lebzselni. Most megmutatjuk, hogy készítsd el a három alapmártást, ami talán nélkülözhetetlen a kedvenceidhez!
Török Zsuzsa
A fáma szerint XIV. Lajos udvarmesteréről elnevezett selymes, fehér besamelmártás sok meleg szósz alapja, és önmagában is feldobja a párolt zöldségeket.
A népszerű hideg mártás nélkül elképzelhetetlen a rántott zöldség, hal és sajt, de kaszinótojáshoz, franciasalátához és általában a hidegtálakhoz is nélkülözhetetlen.