Mindmegette.hu
Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept
Kósa Kolos
Cikk
MME
Legyen szó natúr húsokról vagy egyszerű tésztaételekről, ez a krémes gombamártás garantáltan csodát művel a szárazabb fogásokkal. Mindenki tudja, hogy egy tuti mártással még a legunalmasabb fogásokat is izgalmasabbá varázsolhatod. Ilyen ez a gombamártás recept is, aminek elkészítését videón is mutatjuk!
Ha unod a a kakaós, lekváros vagy túrós tölteléket, készíts egy sűrű vanília- vagy csokiszószt, házi Nutellát vagy citromkrémet – a siker garantált!
Török Zsuzsa
Nálad is árválkodik némi ilyen-olyan kész szósz vagy egy kevéske ketchup és mustár az üveg alján, ami nem akar elfogyni?
Hagyományosan a tésztafőzés beletelik némi időbe, hiszen meg kell várni, amíg a víz felforr. Egy egyszerű, de hatékony módszerrel hosszú perceket spórolhatunk meg – mutatjuk a trükköt!
Sült és rántott csirkét minden családban készítenek, és hiába egyszerű feladat, mégis szinte mindenki máshogy ízesíti, süti. Most egy olyan módszert mutatunk, amitől a végeredmény még finomabb, szinte tökéletes lesz.
Biztosan te is elgondolkodtál már azon, hogy miért van lyuk néhány fakanál közepén. Nem, nem a dizájn miatt, ennél jóval praktikusabb okok vezettek odáig, hogy az ilyen típusú fakanalak gyakorlatilag ma már minden háziasszony konyhájában helyet kaptak.
A pác különleges aromát ad a grillezett húsoknak és zöldségeknek, de nem mindegy, mikor és milyen szószt használunk. Adunk néhány praktikus tippet az alkalmazásukhoz, hogy a szabadtéri sütögetés valóban maximális ízélményt nyújtson.
Bottyán Emese
Hogy is szokták mondani? Minden sikeres férfi mögött áll egy nő? Nos, a grillpartik világában ez a mondás valahogy így szólna: az igazán ízletes és omlós hús mögött a jól megválasztott és elkészített pác áll. Adunk is hozzá néhány ötletet!
DÖMÖTÖR VIOLA
Videó
A kökény az őszi-téli időszak egyik legnagyobb ajándéka. A természetben járva érdemes belőle egy kosárral szedni, és elkészíteni ezt az izgalmas szószt, ami húsok, vagy csőben sült zöldségek mellé kiváló.
A legtöbb háztartásban a tésztafőzés során megmaradt főzővíz a lefolyóban végzi. Kevesen tudják, hogy van néhány főzési praktika, aminek elengedhetetlen hozzávalója ez a konyhai végterméknek közel sem nevezhető összetevő. Ezután garantáljuk, hogy te is másképpen tekintesz majd a tészta főzővizére, arról nem beszélve, hogy ezzel te is sokkal környezettudatosabbá válsz és nem fogsz pocsékolni fölöslegesen.
A paradicsomszósz egy olyan alapanyag, ami nélkül sokan el sem tudnák képzelni az életüket. És nem csak az olaszokra gondolunk, akiknek specialitása az érett paradicsomból készített mártás, hanem bizony például édesanyákra is a világ minden tájáról, akik nem tudnak elég hálásak lenni ezért a savanykás szószért, ami a legtöbb gyerek kedvence!
KOCSIS BÁLINT
Orbán - Marosi
A natúr csirkemell és rizs kombónál azért lehet ízletesebb fogásokat is készíteni. Erre az egyik leggyorsabb megoldás a kész szószok milliója közül bármelyik, melyeket többnyire a hússal együtt kell kicsit megpirítani, és jók is vagyunk. Számtalan ízesítés létezik, de a héten mi most a legendás édes-savanyú fajtákat kutattuk.
Jó magyar mondás szerint a legpocsékabb kaját is meg lehet menteni 3-4 dl ketchup felhasználásával fogásonként. Az igazán kemények aztán nem állnak meg ennyinél, hanem előszeretettel keresik a csípős ketchupot, mert izzadva minden jobb.
A fáma szerint XIV. Lajos udvarmesteréről elnevezett selymes, fehér besamelmártás sok meleg szósz alapja, és önmagában is feldobja a párolt zöldségeket.
A hagyományos majonézteszten már túlvagyunk, de mivel lassan távozik a tél, és mindenki fogyni szeretne, begyűjtöttük a light verziókat.