Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső
75 perc
egyszerű
átlagos
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. A köleskoch elkészítéséhez a kölest a tejben a cukorral és a vaníliás cukorral megfőzzük. Ha elkészült, belekeverjük még melegen a 3 ek vajat, majd hagyjuk kihűlni.
  2. Addig 180 fokra előmelegítjük a sütőt. Kivajazunk egy 30x22 cm-es egy tepsit, majd beszórjuk zsemlemorzsával.
  3. A tojásokat kézi mixerrel habosra keverjük, közben hozzáadjuk a sót és a porcukrot. A kihűlt a köleshez adjuk a felvert tojást és a citrom lereszelt héját.
  4. A tésztát beleöntjük a tepsibe, és kb. 45-50 perc alatt készre sütjük. Hidegen, melegen, porcukorral, lekvárral isteni. 

Ezek is érdekelhetnek