Mindmegette.hu
Keress receptre vagy hozzávalóra
Videó
A Reál legújabb kutatásában 1400 felnőttet kérdeztek meg arról, hogy milyen fánkot kedvelnek leginkább. Az egyik kategória toronymagasan győzött!
Cikk
MME
Brit kutatók rájöttek a tökéletes csoki titkára. A szakemberek azt állítják, hogy felfedezésüknek köszönhetően egy egészségesebb, alacsonyabb zsírtartalmú, de az eredeti érzetét keltő csokoládét kaphatunk. Ennek köszönhetően más, szájban oldódó élelmiszerek, mint például a sajtok vagy a jégkrémek is sokkal egészségesebbek lehetnek a jövőben.
Az alacsony rostbevitel egyik legjellemzőbb jelzése az igen kellemetlen székrekedés. De ezenkívül még más tünetekkel is jelezhet a szervezetünk. Íme!
Régóta fennálló eldöntetlen kérdés, hogy mennyit is kellene aludnunk: 8 órát vagy elég a 6 óra? Az ideális alvásmennyiség ugyan mindenkinél más lehet, de az biztos, hogy a kevés alvásnak hosszú távon súlyos hatása van az egészségre. Most kiderült, mennyi is az a „kevés”.
Sokakkal előfordul, hogy éjjel három óra körül felébrednek, aztán pedig sehogyan sem tudnak visszaaludni. Akár hosszú órákon át csak forgolódnak az ágyban. Vajon okozza ezt a megmagyarázhatatlan jelenséget? Komolyabb oka lehet, mint eddig feltételeztük.
A szülők döntő többsége gyakrabban készíti el saját maga a gyermek útravalóját. Amennyiben viszont bevásárol, valószínűleg valamilyen pékáru kerül a kosárba.
Az utóbbi időszakban növekedett a csípős termékek kedveltsége. A hazai fogyasztók ötöde jelezte, hogy az elmúlt néhány évben szokott rá ezekre az élelmiszerekre - derül ki a Gyulahús Kft. friss, reprezentatív kutatásából.
Egy nagyszabású brit kutatás szerint a növényi étrenden élők 14 százalékkal kisebb eséllyel betegszenek meg rákban, mint a húsevők; a halat is fogyasztók kockázata 10 százalékkal kisebb.
Eddig ugye az volt a hivatalos álláspont, hogy a magas koleszterinszint növeli a szív- és érrendszer megbetegedések kockázatát, így a magas koleszterintartalmú ételektől legtöbbször óva intettek, vagy legalább mértékletességre. Most azonban itt egy új kutatás Amerikából, ami megdönteni látszik az ismert álláspontot több mint 50 tanulmány eredményére támaszkodva, és egy új szemszögből közelíti meg a témát.
Egy igen érdekes tanulmányba szaladtunk bele a napokban, melyet még korábban, a Michigani Egyetem kutatói végeztek a Yale Food Addiction Scale tesztje alapján. Ez a felmérés kifejezetten arra volt kihegyezve, hogy mely ételek váltanak ki olyan típusú függőséget, mint a kemény kábítószerek.
Az Eurostat adatai alapján az EU tagállamai közül Magyarország az utolsó helyen áll a napi zöldségfogyasztás tekintetében: a lakosság csupán 30%-a fogyaszt naponta legalább egyszer zöldséget.
Élelmiszerekre 1835 milliárd forintot, háztartási vegyi árura és szépségápolási termékekre pedig 448 milliárdot költött a lakosság 2018-ban. Mutatjuk, milyen termékekre ment el a legtöbb pénzünk!
Az ember hat ízt - édes, savanyú, keserű, sós, unami (a keleti konyhákban alapvető fontosságú íz) és zsír - képes érzékelni. Ám ausztrál kutatók most azonosítottak egy lehetséges hetedik ízt, mégpedig a szénhidrátét.
MTI
Egy ritka génhiba miatt egyes elhízott emberek sokkal jobban kívánják a zsíros ételeket, ám az édes ételeket kevésbé kedvelik - állapították meg a Cambridge-i Egyetem kutatói.