Mindmegette.hu
Keress receptre vagy hozzávalóra
Cikk
MME
Ha már unod a lecsót, a paradicsompürét, -levet és ketchupot készíteni literszám, akkor mutatunk valamit, aminek igen nagy hasznát veszed majd a paradicsombefőzési-szezonban! Így készül a tetőn aszalt változat!
Fanny magazin
Az aszalványok finomak és egészségesek, de sajnos drágák a boltban. De miért is kellene vásárolni, amikor otthon is könnyedén elkészíthetjük? Mutatunk néhány tippet, amivel gyerekjáték lesz az aszalás.
Videó
Könnyű a döntés, ha megnézzük az üzletekben kapható aszalt gyümölcsök árát, és kiszámoljuk, hogy mennyit spórolhatunk meg, ha magunk aszalunk otthon. Mészáros Balázs séf most megmutatja, hogy készül az aszalt szilva sütőben, tartósítószer-mentesen.
Télen hányszor jut eszünkbe a júniusi vérpiros, ropogós cseresznye vagy a csillogó sötét bíborvörös, édes szamóca, ahogy szétolvad a szánkban? Ha ezeket az élvezeteket a hideg hónapokban is meg szeretnénk tapasztalni, akkor tartósítsunk!
Mutatjuk, hogy készíthet tartósítószer nélküli rágcsálnivalót idényzöldségekből és -gyümölcsökből.
MDOSZ/MME
Ha a friss nyári gyümölcsöket és zöldségeket télen is szeretnéd élvezni, tartósíts! Megmutatjuk, milyen módszerekkel érdemes - a befőzés után most a szárításhoz adunk tippeket.