Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Zserbógolyó sütés nélkül

Hozzávalók

  • 10 dkg darált dió
  • 10 dkg darált háztartási keksz
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 4-5 ek sárgabaracklekvár (púpos)
  • 15 dkg étcsokoládé
  • 1 ek étolaj

Elkészítés

    1. A diót, a darált kekszet és a cukrot egy tálba szórjuk, és annyi lekvárt adunk hozzá, hogy összeálljon, de ne kapjunk ragacsos masszát.
    2. Ezután apró golyókat sodrunk, amit tálcára sorakoztatunk, és 30 percre hűtőbe rakjuk.
    3. Vízgőz felett a csokoládét megolvasztjuk az olajjal. A golyókat fogpiszkálóra tűzzük, megmártjuk a csokiban, majd egy almába tűzzük, és pihentetjük, amíg a csoki megdermed. Ezután egy villával alányúlunk, leemeljük a piszkákról a golyókat és tányérra helyezzük (így nem lesz foltos, maszatos az ujjunktól és a csokoládé is szép marad rajta). Azonnal kínáljuk.

      MÉZES, HÍMZETT, CSOKIDARABOS - VARIÁCIÓK A KARÁCSONYI ZSERBÓRA >>> 

      ZSERBÓ (EREDETI RECEPT) >>> 

      Zserbós pohárkrém >>> 

      Apró zserbósüti >>> 

Megjegyzés

A zserbó nagy kedvenc, így biztos voltam benne, hogy ez is tetszik majd a családnak. Csak pár perc az összeállítása, aztán jöhet a gombócozás, végül a mártogatás. Egyenletesebben olvad meg a csoki, ha előtte sajtreszelőn lereszeljük.

AranyTepsi
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin