Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Villámgyors zserbó pohárkrém

MME MME
30 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tej
  • Diófélék

Elkészítés

  1.  A lisztet, a cukrot, a sót és a darált diót és a vajat összemorzsoljuk mindent és egy sütőpapíros tepsire szórjuk. 180 fokos sütőben ropogósra sütjük kb 12 perc alatt. Ha készen van, kihűtjük.
  2. A tejszínt felmelegítjük csipet sóval és ráöntjük az étcsokira. Homogénné keverjük, majd beletesszük a vajat is és tovább keverjük picit és félretesszük hűlni.
  3. A mascarponét a citromlével, a vaníliával, sóval kihabosítjuk picit, lazítjuk a tejszínnel, majd a lekvárt is hozzáadhatjuk.
  4. Egy dekoratív pohárban rétegezzük az alkotóelemeket ízlésünk és kedvünk szerint.

Nézd meg videón, hogyan készül villámgyorsan a zserbó pohárkrém:



Megjegyzés

Ha nem sikerül a klasszikus zserbót elkészíteni, felhasználhatjuk ehhez a pohárkrém recepthez is. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss