Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Villámgyors zserbó pohárkrém

MME MME
30 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
  • 5 dkg liszt
  • 5 dkg cukor
  • 5 dkg darált dió
  • 5 dkg vaj
  • 7 dkg tejszín
  • só 
  • 7 dkg étcsokoládé
  • 7 dkg vaj 
  • 10 dkg mascarpone
  • 1/2 db citrom leve
  • pár csepp vanília esszencia
  • 5 dkg habtejszín 
  • 2-3 ek házi baracklekvár

Elkészítés

  1.  A lisztet, a cukrot, a sót és a darált diót és a vajat összemorzsoljuk mindent és egy sütőpapíros tepsire szórjuk. 180 fokos sütőben ropogósra sütjük kb 12 perc alatt. Ha készen van, kihűtjük.
  2. A tejszínt felmelegítjük csipet sóval és ráöntjük az étcsokira. Homogénné keverjük, majd beletesszük a vajat is és tovább keverjük picit és félretesszük hűlni.
  3. A mascarponét a citromlével, a vaníliával, sóval kihabosítjuk picit, lazítjuk a tejszínnel, majd a lekvárt is hozzáadhatjuk.
  4. Egy dekoratív pohárban rétegezzük az alkotóelemeket ízlésünk és kedvünk szerint.

Videó! Így készítheted el a villámgyors zserbó pohárkrémet! >>>

9 MENNYEI ZSERBÓ KARÁCSONYRA, AMI PONT OLYAN FINOM, MINT A NAGYIÉ >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss