Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Zserbó szelet

default user icon
40 5/5
Zserbó szelet

Hozzávalók

  • 35 dkg liszt
  • 1 db tojás
  • 5 dkg cukor
  • 20 dkg margarin
  • 1 dl tej
  • 1 dkg élesztő
  • 1 csipet sütőpor
  • 1 csipet só
  • A töltelékhez:
  • 12 dkg dió (darált)
  • 12 dkg porcukor
  • 20 dkg sárgabaracklekvár
  • A bevonathoz:
  • 4 ek holland kakaópor
  • 4 ek cukor
  • 5 dkg vaj
  • 1 db tojásfehérje

Elkészítés

    1. Az élesztőt langyos tejben 1 csipet cukorral felfuttatjuk. A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, hozzáöntjük a felfutott élesztőt, a cukrot, a tojást, a sütőport és a sót, majd az egészet jól összedolgozzuk.
    2. A tésztát 3 egyenlő részre osztjuk. Mindegyik lapot kinyújtjuk egy 35x25 cm nagyságú sütőlemez méretére, de a tészta ne érjen egészen a sütőlap széléig, mert a kelésnél és a sütésnél még terjeszkedni fog.
    3. Az alsó lapot megkenjük lekvárral, meghintjük a darált dió és a porcukor keverékének a felével. Ráhelyezzük a másik lapot, azt is hasonlóképpen kenjük és töltjük meg. Erre rátesszük a harmadik lapot úgy, hogy a széleket is betakarjuk vele.
    4. A tésztát szobahőmérsékleten 1 órán át hagyjuk kelni. A sütőt 180 fokra (gázsütő 2. fokozat) előmelegítjük. A tészta tetejét megszurkáljuk, és az előmelegített sütőben, lassan sütjük, míg a teteje egyenletes, világospiros lesz (kb. 12-15 perc).
    5. A megsült tésztát, ha kihűlt, bevonjuk csokoládémázzal. Ehhez a kakaóport a cukorral és kevés vízzel simára keverjük, és állandóan kevergetve nagyon sűrűre befőzzük. A tűzről levéve beledobjuk a vajat, és addig keverjük, amíg a vaj elolvad. Mielőtt a tésztára öntjük, belekeverjük a tojásfehérjét a már langyosra hűlt mázba, ettől még fényesebbé válik. A tésztára öntjük, elsimítjuk, hagyjuk jól megdermedni. Ehhez néhány órára szükség lesz! Ha kihűlt hosszúkás szeletekre (vagy kis kockákra) vágjuk.

    Zserbó alaprecept >>> 

    Zserbó pohárkrém >>> 

    Zserbó bonbon >>> 

     

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

Sajtine8
Holnap tervezem készíteni, az lenne csak a kérdésem, hogy sütőpor nélkül szódabikarbónával is jó lenne ? Mekkora arányban? Nagyon köszönöm! Timi
zsuzska111
Az egyik kedvenc sütim, de most először sütöttem. Isteni finom lett! Köszönöm a receptet, örök darab lesz! :)
Dalma67
Életem első (de nem utolsó!) zserbója. Köszönet a receptért!! Kellemes ünnepeket! :))
dareno
éjjel sütöm remélem éjfélre kiderül milyen lett
Hugi80
Holnap meg is sütöm :)
bzdydj
Nekem is ez lett az első zserbóm, és mondhatom jól sikerült! :) Köszi!
Sukine
Elkészítettem a férjem kedvence volt és most még jobban az lett köszönöm a receptet!!!
kristyne
Tegnap elött készítettem el...ma is van még belőle és jelentem: PUHA! :) és nagyon finom..köszönöm a receptet!
Harang
Ma készítem el...Ez lesz az első zserbóm...;)
genoveva85
Köszönöm a receptet, tényleg tökéletes!!! A Férjem pedig egyenesen imádja és a család is!

Hasonló Receptek

Magazin