Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Zserbó pohárkrém

MME MME
5/5
30 perc
egyszerű
átlagos
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csokoládét vízgőz felett felolvasztjuk, majd folyamatos kevergetés mellett langyosra hűtjük. A hűtött tejszínt a sóval kemény habbáverjük egy kézimixer segítségével. Először egy keveset a tejszínből a csokoládéhoz kanalazunk, és fellazítjuk, majd apránként a tejszínbe adagoljuk a csokoládét, és óvatos mozdulatokkal összeforgatjuk.
  2. A diót száraz serpenyőben illatosra pirítjuk, majd késsel durvára vágjuk (vagy egy mozsárban megtörjük). A felét a poharak aljába szórjuk, majd rácsorgatjuk a baracklekvárt. 
  3. Erre kanalazzuk a csokoládés krémet, majd a desszert tetejére szórjuk a maradék pirított diót. Fogyasztás előtt minimum 20 percig hűtjük. 

MÉZES ZSERBÓ EGYSZERŰEN>>> 

ZSERBÓGOLYÓ>>> 

ZSERBÓ ALAPRECEPT>>> 

Megjegyzés

Recept, styling: Filep Kata, fotó: Tóth András - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss