Zöldséges hal fokhagymás tejföllel

default user icon
2 4.5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók 2 személyre:
  • olaj
  • bors
  • 45 dkg fagyasztott zöldségkeverék (én a brokkolis-karfiolost használom)
  • 30 dkg hekk
  • 1 pohár tejföl
  • apróra vágott fokhagyma

Elkészítés

    Elkészítés: Az olajon megpárolom kb. 80%-osra sóval, borssal a zöldségkeveréket (meg is főzhetném, de így ízesebb szerintem), majd beleteszem egy kivajazott jénai edénybe. Utána a serpenyőben a sózott, borsozott halakat is majdnem készre sütöm (nagyon hamar megvan), majd a zöldségek tetjére teszem. Egy pohár tejfölt ízlés szerint fokhagymával elkeverek, ráöntöm a tetejére. 15-20 perc alatt összesütöm a sütőben. Jó étvágyat!

Megjegyzés

Egyszerű, gyors és kalória szegény! Esetleg zsírszegény sajtot is lehet reszelni a tetejére, de szerintem anélkül is finom. :) Tényleg nagyon ajánlom fogyókúrázóknak, és elfoglalt embereknek is, mert állati gyorsan kész van.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Rita 6 évvel ezelőtt
Szia! Köszönöm, hogy megosztottad velünk ezt a receptet! A rohanó napokba is belefér, hogy elkészítsem és ráadásul finom is!
DEDI 7 évvel ezelőtt
Szia Szilu!Nagyoon finom!Eddig csak rántva fogyasztottunk halat,így sokkal finomabb!Köszönöm Neked! Dóra ogyasztottunk halat,de mától csak így sütjük!

Hasonló Receptek