Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Zöldbabpörkölt korpás galuskával

MME MME
1 4.7/5
75 perc
bonyolult
átlagos
4 adag
Hozzávalók
  • Hozzávalók 4 személyre:
  • A zöldbabpörkölthöz:
  • 10 dkg vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál olaj
  • 60 dkg mélyhűtött zöldbab
  • 1 evőkanál fűszerpaprika
  • majoránna, bazsalikom ízlés szerint
  • 1 dl kefir
  • A galuskához:
  • 25 dkg finomliszt
  • 5 dkg zabkorpa
  • 2 tojás
  • só ízlés szerint

Elkészítés

Előkészítés: A hagymát meghámozzuk, lereszeljük. A fokhagymát szintén meghámozzuk, szétnyomjuk.
Elkészítés: Felforrósítjuk az olajat, megfuttatjuk benne a hagymát. A tűzről lehúzva megszórjuk fűszerpaprikával, beletesszük a mélyhűtött zöldbabot, majoránnával, bazsalikommal, sóval, a fokhagymával ízesítjük, és fedő alatt, mindig egy kevés vizet aláöntve kb. 15 perc alatt puhára pároljuk. Belekeverjük a kefirt, és összeforraljuk. Bő vizet forralunk a galuskafőzéshez. Közben a galuskához a lisztet, a zabkorpát és a tojást, szükség szerinti mennyiségű vízzel nem túl híg tésztává keverjük, sóval ízesítjük. A forró vízbe szaggatjuk, és addig főzzük, amíg a galuskák feljönnek a víz tetejére. Leszűrjük, lecsepegtetjük, és a zöldbabpörkölttel tálaljuk.

Megjegyzés

Munka: kb. 15 perc
Fogyasztható: kb. 1 óra 15 perc múlva
1 adag: 473 kcal
- MME

Ezek is érdekelhetnek