Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Zöld zöldségleves

default user icon
4/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók 4 személyre:
  • 40 dkg cukkíni
  • 70 dkg uborka
  • 10 dkg zellerszár
  • 25 dkg mélyhűtött száraz bab
  • 2 dkg vaj
  • 25 dkg friss spenót
  • 15 dkg lilahagyma
  • 1 evőkanál olaj
  • 1 evőkanál cukor
  • 1 pohár sovány tejföl

Elkészítés

    Előkészítés: A római tálat kb. 20 percre hideg vízbe áztatjuk. A cukkíni végeit levágjuk, húsát félbe vágjuk, és 1 cm vastagon felszeleteljük. Az uborkát meghámozzuk, hosszában kettévágjuk, magjait kikaparjuk, húsát a cukkínihoz hasonlóan felszeleteljük. A zellerszárat meghámozzuk, megmossuk, szintén 1 cm vastagon felvágjuk.

    Elkészítés: A cukkínit, az uborkát, a zellerszárat és a babot a római tálba öntjük, 1 teáskanál sóval megszórjuk, és 15 percig állni hagyjuk. Kisebb darabokban rászórjuk a vajat, lezárjuk a római tálat, és a hideg sütőbe tesszük. Bekapcsoljuk a sütőt 200 fokra (gázsütő 3. fokozat), és kb. 60 percig főzzük a zöldségeket. Közben megtisztítjuk a spenótot, és csíkokra vágjuk. A hagymát meghámozzuk, és felkarikázzuk. Az egy óra letelte után, a zöldségekhez keverjük a spenótot, és lefedve további 10 percre a kikapcsolt sütőbe tesszük. Felforrósítjuk az olajat, és megpirítjuk benne a hagymakarikákat. Rászórjuk a cukrot, és karamellizáljuk. Félrehúzzuk. A levest sóval, borssal, szerecsendióval ízesítjük, tejföllel és a karamellizált hagymával tálaljuk.

    Munka: kb. 30 perc
    Fogyasztható: kb. 2 óra múlva
    1 adag: 298 kcal

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin