A túrót egy tálban a villa fokával jól összetörjük,majd hozzáadjuk a joghurtot, a tojást, csipet sót a vaníliacukrot, majd a grízt és zabpelyhet. Jól összekavarjuk és állni hagyjuk legalább 15-20 percet.
Nedves kézzel kis gombócokat formázunk,nekem ebből az adagból 15 db.lett. Egy lábasban vizet forralunk, teszünk bele egy csipet sót, és belerakjuk a gombócokat , amikor feljönnek a tetejére még 2-3 percig hagyjuk főni. Utána az elsőt kivesszük és megnézzük, hogy átfőtt-e.
Közben az olajon a zsemlemorzsa- zabpehely keveréket megpirítjuk , és szűrőkanállal kiszedjük a gombócokat. Beleforgatjuk a zsemlemorzsába. Gyümölcsöntettel kínáljuk.
Most fekete ribizli öntettel kínáltam. Jó étvágyat kívánok!