Zabpelyhes túrógombóc gyümölcsöntettel

Hozzávalók

  • 250 gramm túró
  • 1 dl joghurt
  • 2 ek búzadara
  • 1 ek. zabpehely
  • 1 db.tojás
  • 1 vaníliás cukor
  • 1 ek olaj
  • 2 ek. zsemlemorzsa+1 ek őrölt zabpehely
  • 2 dl gyümölcsöntet

Elkészítés

    1. A túrót egy tálban a villa fokával jól összetörjük,majd hozzáadjuk a joghurtot, a tojást, csipet sót a vaníliacukrot, majd a grízt és zabpelyhet. Jól összekavarjuk és állni hagyjuk legalább 15-20 percet.
    2. Nedves kézzel kis gombócokat formázunk,nekem ebből az adagból 15 db.lett. Egy lábasban vizet forralunk, teszünk bele egy csipet sót, és belerakjuk a gombócokat , amikor feljönnek a tetejére még 2-3 percig hagyjuk főni. Utána az elsőt kivesszük és megnézzük, hogy átfőtt-e.
    3. Közben az olajon a zsemlemorzsa- zabpehely keveréket megpirítjuk , és szűrőkanállal kiszedjük a gombócokat. Beleforgatjuk a zsemlemorzsába. Gyümölcsöntettel kínáljuk.
    4. Most fekete ribizli öntettel kínáltam. Jó étvágyat kívánok!
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek