Elkészítése: A csirkét jól megtisztítjuk, kívül-belül megsózzuk, megborsozzuk, és megtöltjük a következő töltelékkel: a tejben áztatott zsemléket kicsavarjuk, elmorzsoljuk, megsózzuk, hozzáadjuk a tojások sárgáját, 5 dkg vajat, a lehéjazott kicsit megpörkölt, apróra vágott mandulát, 2 kanál zsemlemorzsát, a 2 tojás keményre felvert habját, 1 mokkáskanál őrölt gyömbért, és a csirke belsejébe töltjük. A nyílást hústűvel lezárjuk, a csirkét beborítjuk a vékony szalonnaszeletekkel.
180 fokosra előmelegített sütőben a zsírt aláadva, fóliával lefedve pároljuk 40 percet. Ezután leszedjük róla a fóliát, a szalonnát a tetején megkenjük hideg vajjal, és felső lángon ropogós pirosra sütjük.
Rizibizivel, párolt rizzsel tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre