Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Vaníliás szív

default user icon
4.3/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók 2 személyre:
  • 25 dkg mascarpone (natúr tejszínes krémsajt)
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 2 teáskanál porcukor
  • 2 nagy narancs
  • 1 teáskanál vaníliás pudingpor (vagy liszt)
  • 2 evőkanál narancslikőr
  • friss mentalevél a díszítéshez

Elkészítés

    Előkészítés: A sajtot a kétféle cukorral összekeverjük. Vízzel kiöblítünk egy szív alakú tortaformát, beleöntjük a masszát, és egy éjszakára a hűtőszekrénybe tesszük.

    Elkészítés: A vacsora előtt elkészítjük a mártást. Az egyik narancs levét kicsavarjuk, a másikat éles késsel vastagon meghámozzuk, és kifilézzük, azaz a narancshúst kivágjuk a hártyák közül. A narancs levét másfél dl vízzel felmelegítjük. Állandó keverés mellett besűrítjük a pudingporral vagy a liszttel. Végül hozzákeverjük a narancslikőrt, és a narancsszeleteket. Kihűtjük. Tálaláskor a szívet tányérra borítjuk, köré öntjük a mártást. Friss mentalevéllel díszítjük. Egy tányérból – két kiskanállal - fogyasztjuk. Kínáljuk hozzá a pezsgőt.

Megjegyzés

Fotó: CP

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin