Keress receptre vagy hozzávalóra

Vaníliapudingos csiga

default user icon

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 50 dkg finomliszt
  • 3 evőkanál cukor
  • csipet só
  • 2 tojás sárgája
  • 2,5 dl tej
  • 3 dkg élesztő
  • 10 dkg olvasztott vaj
  • A töltelékhez:
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 5 dl tej
  • cukor
  • A tetejére:
  • 1,5-2 dl tej
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • tojás a kenéshez
Főzz és nyerd
meg a nyaralásod!
Töltsd fel a kedvenc olasz receptedet, és
nyaralj Olaszországban a Mindmegette.hu
és a TDM Travel jóvoltából.

Elkészítés

    Elkészítés: A lisztet átszitáljuk. Az élesztőt langyos, cukros tejben felfuttatjuk. A liszthez adjuk a cukrot, a csipet sót, a tojások sárgáját, az olvasztott vajat és a felfuttatott élesztőt. Begyúrjuk a tésztát, jól kidolgozzuk, és kb. 50 percet meleg helyen kelesztjük.

    A pudingot megfőzzük a leírás szerint.

    A tésztát 3-4 mm vastag téglalap alakra nyújtjuk. Megkenjük olvasztott vajjal, megkenjük a kihűlt pudinggal. Szorosan felcsavarjuk a tésztát, mint a bejglit. 1-1,5 cm vastag karikákra vágjuk, és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. 15-20 percet hagyjuk pihenni. Megkenjük egész tojással.

    Előmelegített sütőben (200 Celsius fok) 25-30 perc alatt megsütjük. Még forrón megkenjük vaníliás-cukros tejjel, ettől finomabb és puhább lesz.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin