Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Vaníliakrémes fánk

Hozzávalók

  • Hozzávalók kb. 12 darabhoz:
  • 50 dkg liszt
  • 1 csomag instant élesztő
  • 2,5 dkg cukor
  • 1 citrom reszelt héja
  • 2 tojás
  • 5 dkg vaj
  • 2 dl langyos tej
  • olaj a sütéshez
  • 2 evőkanál porcukor a tetejére
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • tej és cukor a pudinghoz

Elkészítés

    Elkészítés: A lisztet tálba szitáljuk, közepébe mélyedést nyomunk. Beleszórjuk az élesztőt, egy csipet sót, a cukrot, a reszelt citromhéjat, beleütjük a tojásokat, majd a vajjal és a tejjel simára keverjük. A tészta akkor jó, ha hólyagos, és elválik az edény falától. Konyharuhával letakarjuk, és meleg helyen a duplájára kelesztjük.

    Közben hagyományos módon elkészítjük a pudingot.

    A tésztát átgyúrjuk, majd 12 egyforma darabra osztjuk. A tészták közepére 1-1 teáskanál pudingot vagy krémet teszünk, és köré zárjuk a tésztát. Jól összenyomkodjuk a tésztaszéleket, és az illesztéssel lefelé lisztezett deszkára tesszük a fánkokat. 10 percig pihenni hagyjuk. Az olajat felforrósítjuk (fritőzben 170 fokra), és a fánkokat kisebb adagokban kb. 3-4 perc alatt körös-körül barnára sütjük. Kiszedjük, lecsepegtetjük, és porcukorral megszórva tálaljuk.

Megjegyzés

Tetejét díszíthetjük krémnyomó segítségével, vagy forró csokiba márthatjuk, és színes dekor cukorral díszítjük.

fyla89
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek