Elkészítés: A piskótához a 6 tojásfehérjét 10 evőkanál kristálycukorral kemény habbá verünk. Hozzáadjuk a tojások sárgáját, a 6 evőkanál vizet. Jól összekeverjük, végül egy fakanállal lazán beleforgatjuk a sütőporral elkevert lisztet is.
26 cm-es kapcsos tortaforma alját kibéleljük sütőpapírral, az oldalát vajjal kenjük ki, a piskótát beletesszük, és 180 fokon tűpróbáig sütjük (kb. 35 perc).
A krémhez a pudingport a cukorral, a tejjel és az ananászlével felfőzzük, majd kihűtjük. A kihűlt piskótának levágjuk a tetejét, a közepét pedig óvatosan kivájjuk. A kivájt részt belemorzsoljuk a pudingba, hozzáadjuk a citrom héját és levét. Az ananászt apróra összevagdossuk (díszíteni félreteszünk belőle). Belekeverjük a pudingba.
A tejszínhabbal kikenjük a piskóta belsejét, majd beletöltjük az ananászos-citromos pudingot. Rátesszük a tetejét, tejszínhabbal bevonjuk és díszítjük. (Csokidarabkákkal, gyümölccsel és pirított mandulaforgáccsal díszítettem.)
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre