Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Ünnepi ananásztorta

75 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A piskótához:
  • 6 db tojás
  • 10 evőkanál kristálycukor
  • 12 evőkanál liszt
  • 6 evőkanál víz
  • 1 csomag sütőpor
  • A krémhez:
  • 2 dl tej
  • 2 dl ananászlé
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 4 evőkanál cukor
  • 5 dl habtejszín
  • 1 konzerv darabolt ananász
  • 1 egész citrom leve és reszelt héja

Elkészítés

Elkészítés: A piskótához a 6 tojásfehérjét 10 evőkanál kristálycukorral kemény habbá verünk. Hozzáadjuk a tojások sárgáját, a 6 evőkanál vizet. Jól összekeverjük, végül egy fakanállal lazán beleforgatjuk a sütőporral elkevert lisztet is.

26 cm-es kapcsos tortaforma alját kibéleljük sütőpapírral, az oldalát vajjal kenjük ki, a piskótát beletesszük, és 180 fokon tűpróbáig sütjük (kb. 35 perc).

A krémhez a pudingport a cukorral, a tejjel és az ananászlével felfőzzük, majd kihűtjük. A kihűlt piskótának levágjuk a tetejét, a közepét pedig óvatosan kivájjuk. A kivájt részt belemorzsoljuk a pudingba, hozzáadjuk a citrom héját és levét. Az ananászt apróra összevagdossuk (díszíteni félreteszünk belőle). Belekeverjük a pudingba.

A tejszínhabbal kikenjük a piskóta belsejét, majd beletöltjük az ananászos-citromos pudingot. Rátesszük a tetejét, tejszínhabbal bevonjuk és díszítjük. (Csokidarabkákkal, gyümölccsel és pirított mandulaforgáccsal díszítettem.)

Megjegyzés

A 39. házassági évfordulónkra készítettem. Nagyon finom lett, ajánlom másoknak is. - ditti56

Ezek is érdekelhetnek

Friss