Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Újkrumplis csirkeegytál

default user icon
1/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók 4 személyre:
  • 1 konyhakész csirke
  • 50 dkg vegyes leveszöldség
  • 20 dkg kelkáposzta
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 40 dkg új burgonya
  • 8 szem egész bors
  • 1 mokkáskanál őrölt gyömbér
  • 1 csipet szerecsendió
  • 1 evőkanál vágott lestyán, vagy petrezselyem

Elkészítés

    Előkészítés:
    A csirkét megtisztítjuk, megmossuk, nyolc darabra vágjuk, mint a paprikás csirkéhez.

    Elkészítés:
    1. A csirkét forró vízbe tesszük, felforraljuk, és amikor forr, 5 percen át lassan főzzük, majd leöntjük róla a vizet, és lemossuk a darabokat.
    2. A húst tiszta vízbe tesszük fel főni, annyi vizet öntsünk rá, hogy éppen ellepje. Amikor forr, lehabozzuk, sózzuk, és nagyon lassan főzzük.
    3. Amíg fő, az újburgonya kivételével megtisztítjuk, megmossuk, és hasábokra vágjuk a zöldségeket. A csirke mellé tesszük, majd ha ismét van habja, leszedjük. Beletesszük a borsot, a gyömbért, a szerecsendiót, és nagyon lassan főzzük 50-60 percen át.
    4. Megtisztítjuk, megmossuk az apró újburgonyát, és a főzési idő letelte után a húshoz adjuk. Puhulásáig főzzük, majd félrehúzzuk, megszórjuk a lestyánnal, és tálaljuk. Adhatunk mellé reszelt tormát is.

Megjegyzés

Fotó: Komáromi Zoltán

Ez a recept a Kiskegyed Konyhájában jelent meg.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin