Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Túrós-szilvás pite

default user icon
20 5/5
Túrós-szilvás pite
Dittta fotója

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 30 dkg liszt
  • 2 tojássárga
  • 1 evőkanál cukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 15 dkg margarin
  • csipet só
  • 0,5 dl tej
  • 2,5 dkg élesztő
  • A töltelékhez:
  • 50 dkg túró
  • 15 dkg porcukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag vaníliás puding
  • 2 tojásfehérje
  • fahéj
  • mazsola
  • 10 dkg darált dió
  • szilva

Elkészítés

    Elkészítés: A tésztához a lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, majd hozzákeverjük a cukrot, a tojássárgát és a tejben felfuttatott élesztőt. Összedolgozzuk, majd kétfelé osztjuk, és a hűtőben pihentetjük addig, amíg a töltelék elkészül.

    A töltelékhez a túrót a cukorral jól kikeverjük, majd hozzáadjuk a mazsolát és 1/2 csomag pudingport. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd óvatosan a túrós krémhez keverjük. A darált diót össze keverjük a maradék pudingporral, és félretesszük a szóráshoz. A szilvát félbevágjuk, kimagozzuk.

    Egy közepes méretű tepsit kibélelünk sütőpapírral, majd az egyik tésztát kinyújtjuk és ráhelyezzük, majd megszórjuk a diós-pudingporos keverék felével. Ezután szépen rásimítjuk a túrós masszát, és befedjük a felezett szilvával. Fahéjjal ízlés szerint megszórjuk, majd a megmaradt diós keveréket szintén rászórjuk. Végül kinyújtjuk a maradék tésztát, és befedjük vele a süteményt. Villával jól megszurkáljuk, majd tejjel megkenjük. Előmelegített sütőben, közepes lángon 30 perc alatt szép pirosra sütjük.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

drazsé
A hétvégén ezt sütöttem, nagyon finom lett! Sajnos elfelejtettem, hogy fél kiló túró kell, ezért én csak a feléből csináltam, kisebb tepsiben. Legközelebb fél kilóval fogom elkészíteni. Köszönöm a receptet, én is berakom a sütiskönyvembe !
labagida
Két hét alatt kétszer sütöttem, osztatlan sikert aratott mindannyiszor. Az elsőnél a dió helyett zsemlemorzsát használtam én is, akkor a szilva is keményebb volt, így kicsit masszívabb lett a süti, a második alkalommal pedig mandulával csináltam (kevésbé markáns az íze) és érettebb szilvával, akkor jóval lágyabb lett az egész. Bekerült a receptfüzetembe. :)
Stefi777
Én is megsütöttem a hétvégén, de nem lett túl nagy siker :( Szerintem túl sok dió került bele és elnyomta a túró ízét, inkább zsemlemorzsát kellene a túró alá szórni, valamint nekem vastag lett a tésztája. Egyébként jó puha és a szilva tényleg nem folyik ki, nem áztatja el.
gaby53
Köszi a finom sütireceptet, ma elkészítettem, de szerintem vagy kicsit sok szilvával raktam ki a túrós tölteléket, vagy talán lehetett volna cukrozni a fahéjjal, mert egy kicsit elnyomta a szilva a túró ízét, de aki pikánsabban szereti mint én is annak bejön így. A családnak kicsit savanykás volt.
Lencsilányka
Most sül! Készítését képekkel majd a blogomban is olvashatjátok hamarosan! viragkotorita.hu
lovika
Ezt én is elmentem és feltétlenül megsütöm. (Pistuc, ha netán még benéznél ide, technikai tanács a nyújtáshoz: először tenyérrel formázz egy hosszúkás dugi hurkát a tésztából, aztán egyszer függőlegesen sodorj rajta néhányat, majd fordítsd el vízszintes irányba az alakuló téglalapot, így is sodorj rajta néhányat, és ezt felváltva addig folytatsd, amíg el nem éred a megfelelő méretet. Ezt én is sokszor úgy ellenőrzöm, hogy fölé tarom a tepsit.)
nagyanita21
Szia! Azt szeretném megkérdezni, hogy a pudingpo amit használtál hozzá főzés nélküli, vagy a főzős? Köszi
kiscsibe60
Megcsináltam ma ezt a sütit, isteni lett. Köszönöm ezt a csodás receptet. Annyit változtattam csak rajta, hogy az első lapot dió helyett zsemlemorzsával szórtam meg (mivel nem volt itthon dióm).
dobosmari
Én meggyel is megcsináltam már, azzal is isteni!
anett.dorka
Szia Gizike, Köszönöm a receptet, megcsináltam a sütit, szuper lett, rettentő hamar elkapkodták. Most nincs szilvaszezon, ezért körtét tettem bele, de kipróbálom majd szilvával is. Mindenkinek csak ajánlani tudom. Anett

Hasonló Receptek

Magazin