Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Túróhabos gofri vaníliamártással

MME MME
3 4.4/5
60 perc
rafinált
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
  • Hozzávalók 4 személyre:
  • A palacsintához:
  • 8 dkg liszt
  • 1 tojás
  • 1 dkg vaj+ a kenéshez
  • 2 dkg cukor
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1,5 dl tej
  • A túróhabhoz:
  • 5 dkg tehén túró
  • 1,5 dl tejszín
  • 1 dkg cukor
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • 1 citrom reszelt héja
  • A vaníliamártáshoz:
  • 4 dl tej
  • 4 dkg hideg vaníliás pudingpor
  • A díszítéshez:
  • citromfű, idénygyümölcsök

Elkészítés

Előkészítés: A palacsintához a lisztet átszitáljuk. A tojások sárgáját és fehérjét szétválasztjuk. A túróhabhoz a túrót szitán áttörjük. A tejszínt kemény habbá verjük.

Elkészítés: A palacsintához habüstben kikeverjük a vajat, a tojás sárgáját, a cukor egyharmad részével, a vaníliás cukorral és a reszelt citrom héjával. A tojásfehérjéből a maradék cukorral kemény habot verünk. A tojás sárgájához hozzáöntjük a tejet, hozzákeverjük a lisztet, majd a tojásfehérjéből készített kemény habot. A gofrisütőt bekapcsoljuk, kikenjük vajjal, és hagyjuk jól kiégni. A sütő nagyságától függően (kérjük olvassa el a használati utasítást!) 1-2 ek. masszát teszünk bele, lezárjuk, és 4-5 perc alatt aranybarnára sütjük. A túróhabhoz az áttört túrót összekeverjük a tejszínhabbal, a cukorral, a vaníliás cukorral és a reszelt citromhéjjal. A vaníliamártáshoz a tejben kikeverjük a hideg pudingport. Tálaláskor a kihűlt gofrikra szedjük a túróhabot, a vaníliamártással és a gyümölcsökkel ízlésesen tálaljuk.

A tésztát egyszerűen palacsintasütőben is megsüthetjük, ha kihűlt a túróhabbal megtöltjük.

Munka: kb. 1 óra
Fogyasztható: kb. 1 óra múlva
1 adag: 242 kcal

Ezek is érdekelhetnek

Friss