Keress receptre vagy hozzávalóra

Túrógombóc áfonyaszósszal

Hozzávalók

  • 5 dkg sütőmargarin
  • 2 ek porcukor
  • 2 db tojás
  • 1 db tojássárgája
  • 35 dkg túró
  • 1 csipet só
  • 10 dkg zsemlemorzsa
  • A szószhoz:
  • 50 dkg fagyasztott áfonya
  • 1,25 dl tej
  • 1 ek sütőmargarin
  • 5 dkg cukor
  • 1 tk étkezési keményítő
  • 5 dkg mandulapehely

Elkészítés

    1.

    A sütőmargarint és a porcukrot simára keverjük. Egyenként hozzáadjuk a tojásokat és a tojássárgáját. A túrót alaposan áttörjük villával, majd a többihez adjuk a sóval és a zsemlemorzsával együtt.

    2.

    Összedolgozzuk, és 10 percig pihentetjük. A túrómasszából apró gombócokat formázunk, és forrásban lévő vízben mindet puhára főzzük. Szűrőlapáttal kiemeljük, melegen tartjuk.

    3.

    A szószhoz lábosba tesszük az áfonyát. Hozzáadjuk a tejet, a sütőmargarint és a cukrot. Felforraljuk, majd besűrítjük az étkezési keményítő és két teáskanál hideg víz keverékével.

    4.

    Száraz serpenyőben megpirítjuk a mandulapelyheket. A gombócokat tálra tesszük, meglocsoljuk az áfonyaszósszal, és megszórjuk a mandulapelyhekkel.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin