Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tom Kha Gai – Thai kókuszos csirkeleves

45 perc
rafinált
költséges
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Hal
  • Szójabab

Elkészítés

  1. A csirkealaplevet besűrítjük: egy serpenyőben felforraljuk és közepes hőmérsékleten addig melegítjük, amíg a felére csökken a folyadék mennyisége (így intenzívebb lesz az íze).
  2. A citronellát megmossuk, levágjuk a szárát, és felszeleteljük, majd a késünk oldalával összemorzsoljuk. A galanga gyökeret hámozás nélkül felszeleteljük, a megmosott és szárazra törölt csirkemellet felkockázzuk, a gombát felszeleteljük, a hagymát felaprítjuk, a csilit összezúzzuk.
  3. Egy fazékba tesszük a citronellát, a galangát, az apróra tört lime-levelet, a kókusztejet és a csirkelevet, majd felforraljuk alacson hőfokon.
  4. Hozzáadjuk a gombát, a hagymát és a csirkét (amennyiben túl sűrű a leves, még egy kis csirkelevet vagy vizet). Közepes lángon addig főzzük, amíg a csirke 15-20 perc alatt megfő. Hozzáadjuk a csilit, és még 2-3 percig főzzük (minél hamarabb adjuk a leveshez, annál csípősebb lesz).
  5. A tűzről levéve hozzáadjuk a lime-ok levét, a halszószt és a cukrot, végül elkeverjük, és megszórjuk korianderrel. Jó étvágyat!

Ezek is érdekelhetnek

Friss