Tom Kha Gai – Thai kókuszos csirkeleves

Hozzávalók

  • 4-5 tányérhoz:
  • 50 dkg csirkemell
  • 6-8 db galanga gyökér
  • 4-6 evőkanál halszósz
  • 4-5 db lime (leve)
  • 4-8 db csilipaprika (összezúzva)
  • 4 db limelevél (kaffir)
  • 3 bögre csirkealaplé
  • 3 bögre kókusztej
  • 2 szár citronella
  • 2 bögre gomba
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1-2 evőkanál barnacukor vagy pálmacukor
  • 1 marék korianderlevél

Elkészítés

    1.

    A csirkealaplevet besűrítjük: egy serpenyőben felforraljuk és közepes hőmérsékleten addig melegítjük, amíg a felére csökken a folyadék mennyisége (így intenzívebb lesz az íze).

    2.

    A citronellát megmossuk, levágjuk a szárát, és felszeleteljük, majd a késünk oldalával összemorzsoljuk. A galanga gyökeret hámozás nélkül felszeleteljük, a megmosott és szárazra törölt csirkemellet felkockázzuk, a gombát felszeleteljük, a hagymát felaprítjuk, a csilit összezúzzuk. 

    3.

    Egy fazékba tesszük a citronellát, a galangát, az apróra tört lime-levelet, a kókusztejet és a csirkelevet, majd felforraljuk alacson hőfokon.

    4.

    Hozzáadjuk a gombát, a hagymát és a csirkét (amennyiben túl sűrű a leves, még egy kis csirkelevet vagy vizet). Közepes lángon addig főzzük, amíg a csirke 15-20 perc alatt megfő. Hozzáadjuk a csilit, és még 2-3 percig főzzük (minél hamarabb adjuk a leveshez, annál csípősebb lesz).

    5.

    A tűzről levéve hozzáadjuk a lime-ok levét, a halszószt és a cukrot, végül elkeverjük, és megszórjuk korianderrel. Jó étvágyat!

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin