Keress receptre vagy hozzávalóra

Töltött padlizsán hússal-zöldséggel

default user icon
3

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 2 dl maradék pörkölt vagy 1 csirkemellből készült pörkölt, lecsósan
  • 3 db padlizsán
  • 1 dl rizs
  • 20 dkg fagyasztott kínai zöldségkeverék
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1-2 db paradicsom
  • ételízesítő
  • oregánó
  • 6 szelet sajt vagy mozzarella

Elkészítés

    Elkészítés: Ha van egy kis maradék pörköltünk, akkor azt egy edénybe rakjuk, ha nincs, akkor elég 1 db csirkemellből készítenünk (kis kockákra vágjuk, 1 paprika, 1 paradicsom, 1 kisebb hagyma, olaj, só, bors, pirospaprika hozzáadásával gyors pörköltet készítünk).

    A padlizsánokat megmossuk, elfejezzük, lobogó sós vízben 3 percig főzzük, majd kivesszük, lehűtjük. A belsejét kikapargatjuk és felkockázzuk.

    A kész pörköltbe keverjük a zöldségeket és a fokhagymát, bele a megmosott rizst, az ételízesítőt és kevés oreganót. Felönjük 2 dl vízzel, és fedő alatt készre pároljuk.

    A sütőt 200 fokra előmelegítjük.

    A padlizsánokat egy kiolajozott tálba tesszük, a belsejüket megtöltjük a húsos keverékkel, sajttal befedjük, paradicsomszeletekkel díszítjük. 20 perc alatt megsütjük.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

ekesandi 7 évvel ezelőtt
Kedves Szkati, Köszi a tanácsot, de szerintem valamit félreértettél. A padlizsánt direkt főzöm 3 percig, mivel így sokkal könnyebb a belsejét kikapargatni, nem sérül a héja. Nem azért kockázom fel a belsejét, hogy kidobjam, természetesen megy a töltelékbe. Ezt a pluszt szerettem volna megosztani Veletek.-))
szkati 7 évvel ezelőtt
JA és persze nyersen töltsd meg. Amikor beleteszed a tepsibe, akkor egy újjnyi vizet rakj alá, takard le egy alufóliával és 5 perc alatt megpuhul a padlizsán is.
szkati 7 évvel ezelőtt
Próbáld meg a padlizsánt nem megfőzni 3 percig, hanem nyersen kapardi ki a közepüket és a kikapart részt apróra vágva keverd bele a töltelékbe. Mindek kidobni, amikor finom.

Hasonló Receptek

Magazin