Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Töltött karalábé fokhagymás joghurttal

default user icon

Hozzávalók

  • 4 fej karalábé
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 tk napraforgóolaj
  • 20 dkg darált pulykahús vagy sertéshús
  • frissen őrölt bors
  • 3 dl zöldségalaplé
  • 1 db babérlevél
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 ek étolaj
  • 1 csokor friss kapor (nagy)
  • 3 dl natúr joghurt

Elkészítés

    1. A karalábét meghámozzuk és egy karalábévájóval vagy egy erősebb kiskanállal kivájjuk a közepét. A kikapart karalábéhúst félretesszük.
    2. A hagymát és a fokhagymát finomra aprítjuk, és egy kevés olajon megdinszteljük, majd, ha már nem túl forró, összekeverjük a darált hússal, és megsózzuk, megborsozzuk alaposan.
    3. A húst a karalábékba töltjük, majd mindet egy széles és lapos fazékba tesszük, és annyi alaplevet öntünk rá, hogy kb. 2/3-ig ellepje. A főzővízbe tesszük a babérlevelet és a kikapart karalábéhúst, majd fedő alatt 20-25 percig pároljuk.
    4. A fokhagymát összezúzzuk, és egy kevés olajon megfuttatjuk 1 ek finomra aprított kaporral. Alacsony lángon hozzáadjuk a joghurtot, és alaposan összekeverjük, és megsózzuk ízlés szerint. Felforraljuk, és ha túl sűrű, átkanalazunk a karalábék főzőlevéből, és azzal hígítjuk.
    5. Ha megfőtt a karalábé, a mártással körítve tálaljuk. A tetejét megszórjuk friss, aprított kaporral. 

      Még több karalábés recept >>> 

      Darált húsos receptek >>> 

      Csirkés receptek >>> 

Megjegyzés

Recept, styling: Filep Kata, fotó: Tóth András

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin