hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Töltött karalábé

90 perc
egyszerű
olcsó
8 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Tojás

Elkészítés

  1. A töltött karalábé elkészítéséhez a karalábékat egy élesebb kiskanállal vagy karalábévájóval „kibelezzük”, a belsejüket megsózzuk. A karalábé kikanalazott részének felét felkozkáccuk a töltelékhez. 
  2. A hagymákat apróra vágjuk, és egy kevés olajon megdinszteljük. Hozzáadjuk az aprított karalábé belsőt is és alaposan lepirítjuk. A petrezselymet felaprítjuk.
  3. A töltelékhez alaposan összekeverjük a pirított karalábét, a darált húst, a főtt rizst és a tojást. Megborsozzuk és megszórjuk a fűszerpaprikával és a petrezselyemmel. Ezután megtöltjük vele a kivájt karalábékat.
  4. Egy tepsibe tesszük őket és egy kevés vizet öntünk alájuk. Fóliával letakarva 180 fokon bő 1 óra alatt készre pároljuk, majd fólia nélkül pirosra sütjük a tetejüket.

Ezek is érdekelhetnek