Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Tokaji aszús sajttorta

default user icon
Tokaji aszús sajttorta

Hozzávalók

  • Tésztaalap:
  • 60g zúzott graham keksz
  • 2 ek. olvasztott vaj
  • 40g cukor
  • Töltelék:
  • 50g mazsola
  • 50 ml tokaji aszú
  • 500g Philadelphia krémsajt
  • 40g cukor
  • 1 ek. citromlé
  • fél citrom reszelt héja
  • 1 tk. vanília kivonat
  • 2 tojás
  • A díszítéshez:
  • 2 féle csoki olvasztva

Elkészítés

    Áztassuk a mazsolát tokaji aszúba pár órára. A zúzott kekszet, cukrot és olvasztott vajat dolgozzuk össze, majd sütőpapírral bélelt 18 centis csatos formába simítsuk bele a keveréket. 165 fokon 5 percig süssük. A krémsajtot, cukrot, citromhéjat, vanília kivonatot és a citromlét krémesre keverjük. Ne legyen túl levegős, mert az repedéseket okozhat később. Egyesével adjuk hozzá a tojásokat, majd keverjük simára. A végén a mazsolát a maradék aszúval adjuk hozzá. Öntsük a masszát a kekszes alap tetejére, majd 25 percig 165 fokon süssük. Ha teszünk egy kis vizet a sütőbe egy másik tepsibe, akkor az nedvesen tartja a sütő levegőjét, ami segít megelőzni a sajttorta megrepedését. Akkor van kész, amikor a széle már szilárd, de a közepe még remeg enyhe rázogatásra. Tegyük hűtőszekrénybe több órára (vagy éjszakára) mielőtt levesszük a formát. Ha kihűlt a sajttorta, díszítsük a kétféle csokival.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin