A zöldségeket megmossuk és szárazra töröljük. A paprikát kicsumázzuk és feladaraboljuk, a paradicsomot 4-6 gerezdre vágjuk. A vöröshagymát nem túl finomra aprítjuk, a fokhagymát összezúzzuk. A szalonnát körömnyi kockákra, a kolbászt karikákra daraboljuk.
A szalonnát lassan zsírjára sütjük, a kisült zsiradékban a megpirítjuk a kolbászt, majd kikanalazzuk és félretesszük.
A maradék zsiradékban üvegesre pirítjuk a vöröshagymát és a fokhagymát. Félrehúzzuk, és meghintjük pirospaprikával, majd beletesszük a paprikát. Megsózzuk, megborsozzuk, és közepes hőfokon, lefedve, néha megkevergetve kb. 10 percig pároljuk.
Hozzáadjuk a paradicsomot, belekeverjük a félretett szalonnát és kolbászt. Hozzáadjuk a kockacukrot, és igény szerint megsózzuk. Közepes hőfokon kb. 10-15 percig főzzük.
A tojásokat felverjük egy kevés sóval, és egyenletesen a lecsó tetejére öntjük. Lefedve kb. 2-3 percig keverés nélkük főzzük. Ezután óvatosan átkeverjük, és igény szerint párolt rizzsel vagy kenyérrel tálaljuk.
A bogyiszlói paprika vastagabb húsú, nem engedi ki olyan hamar a levét, nem esik olyan hamar össze, mint a tv-paprika, ezért kicsit előre párolom, mielőtt a paradicsomot is hozzáadom.
A lecsó sokunknak nagy kedvence nyáron, én is több formájában készítem, 12 üveggel el is tettem télre gondolva, mert sok ételnek is kiváló ízesítője lehet.
- gaby53
Ezek is érdekelhetnek
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!