Keress receptre vagy hozzávalóra
Hirdetes
Recept feltöltés

Tojásos-sonkás sajttekercs

default user icon

Hozzávalók

  • 12 szelet lapkasajt
  • 10 dkg trappista sajt
  • 5 db tojás
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 10 dkg sajtkrém
  • fehér bors
  • 10 dkg vaj
  • 1 tk mustár
  • 10 szelet gépsonka

Elkészítés

    1. Egy tepsibe sütőpapírt helyezünk, amire ráfektetjük a sajtszeleteket úgy, hogy kissé fedjék egymást. Ráreszeljük a trappista sajtot, és 2 percre előmelegített sütőbe toljuk (éppen csak annyira, hogy a sajtok egymáshoz tapadjanak).
    2. A tojást keményre főzzük, majd meghámozzuk, és a sárgáját kivesszük. A tojásfehérjét apró kockára vágjuk, a petrezselyemzöldet felaprítjuk, és mindkettőt a sajtkrémhez keverjük, majd sóval és fehér borssal ízesítjük. A tojássárgáját a vajjal és a mustárral jól elkeverjük, szintén kevés sóval és borssal ízesítjük.
    3. A sajtlapokra egyenletesen rákenjük a tojásfehérjés masszát, majd befedjük a sonkaszeletekkel. Ezt követően a sonkára rákenjük a tojássárgás keveréket, és az egészet óvatosan feltekerjük, majd hűtőszekrénybe tesszük. Éles késsel szeleteljük, és pirítóssal tálaljuk.

      Még több húsvéti vendégváró >>> 

      Tojáskrémek >>> 

      Húsvéti lakomák >>> 

Hirdetes
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm
Hirdetes
Hirdetes

Hasonló Receptek

Magazin

Hirdetes
Hirdetes