Megfőzzük és lereszeljük a tojást. A petrezselyemzöldet, a hagymát és a sonkát felaprítjuk, és egy tálba tesszük a sajtkrémmel, a reszelt tojással és a mustárral. Kikeverjük, megsózzuk, megborsozzuk és megszórjuk fűszerpaprikával.
A sajtot alaposan becsomagoljuk egy nejlonzacskóba, és lobogó vízbe tesszük kb. 30-35 percre, hogy megpuhuljon.
Gyúródeszkára teszünk folpackot, és ezen téglalap alakúra kinyújtjuk a sajtot. Ezután vastagon rákenjük a tölteléket és feltekerjük. Alufóliába csomagolva hűtőbe tesszük. Ha kellően lehűlt, felszeletelve tálaljuk.
A családban nagyon népszerű a sajttekercs, nagyon sokféle módon lehet elkészíteni a tölteléket: színes paprikával, snidlinggel, újhagymával mindig más ízeket lehet varázsolni. Ha vékony szelet a sonka, akkor teríthetjük a sajtra is, nem kell felaprózni. - margit942