Keress receptre vagy hozzávalóra

Tiramisu (a klasszikus recept)

4 4.3/5

Hozzávalók

  • 50 dkg mascarpone
  • 5 dl habtejszín (hűtött!)
  • 2 dl tej (2,8%-os, tartós)
  • 2 dl koffeinmentes kávé
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 2 csomag habfixáló
  • 6 csomag vaníliás cukor
  • 80 db teljes kiőrlésű piskóta
  • 1 tk jamaikai rum (vagy aroma)
  • kakaópor

Elkészítés

    1. A tejet és a 2 púpos evőkanál pudingport kézzel kikeverjük 4 csomag vaníliás cukorral, hozzákeverjük a mascarponét, majd gépi habverővel, alacsony fokozaton, 3 perc alatt összedolgozzuk.
    2. Lefőzzük a kávét, belekeverünk 1 csomag vaníliás cukrot és hozzáadjuk a rumaromát.
    3. A habtejszínt egy magasfalú edényben, gépi habverővel, alacsony fokozaton elkezdjük felverni, hozzáadjuk a habfixálót és az 1 csomag vaníliás cukrot, majd a kívánt keménység eléréséig néhány percig tovább verjük. Az elkészült tejszínhabot óvatosan hozzáforgatjuk a mascarponés krémhez.
    4. A tortaformánk vagy jénai tálunk alját egy sorban kirakjuk az egyenként egy pillanatra kávéba mártott piskótával. Ezt lefedjük egy réteg krémmel, amire kakaóport szórunk. Ezt a folyamatot ismételjük, amíg az alapanyag kitart. A tetejére csak tálalás előtt szórunk a kakaóport, hogy véletlenül se ázzon el. Tálalásig célszerű legalább 1 órára hűtőbe tenni, de egy éjszakás pihenés a legideálisabb!

Megjegyzés

Minőségi, nem olcsó alapanyagokból készül, de itt pont ez a lényeg, és ezért olyan finom. Nem beszélve arról, hogy gyerekek és vegák is fogyaszthatják. :-)

BandiBoy
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

jucika53 6 évvel ezelőtt
még nem csináltam de most kiprobálom
Boxangyal85 7 évvel ezelőtt
Kedves BandiBoy! Eddig tuti bevált receptem volt a tiramisura,mindenki falta.Amíg rá nem találtam a tiedre.Fenomenális,köszönöm,hogy megosztottad!!!
BandiBoy 7 évvel ezelőtt
Igen, csak a márkanevekkel együtt azt is cenzúrázták :-) Fészbúkos oldalamon ott a cenzúrázatlan recept...
Graha 7 évvel ezelőtt
A pudingpor főzés nélküli???

Hasonló Receptek

Magazin