Elkészítés: Egy 3 literes tálat hideg vízzel kiöblítek, kibélelem fóliával
úgy, hogy amikor belerakom az alapanyagot, akkor be is tudjam takarni.
Megfőzöm a kávét, belekeverem az Amarettót. A tejszínt a sóval majdnem készre felverem /géppel/, beleszórom a vaníliás
cukrot, a habfixet és kanalanként a kristálycukrot. Ezután hozzákeverem a mascarpone sajtot.
A kibélelt tál aljára krémet simítok, kakaóport szitálok, és az ízesített kávéba mártom a piskóták egyik felét, szép sorjába rakom a kakaóval meghintett krémre, de úgy, hogy a kávés fele kerüljön a kakaóporhoz. Krémmel rétegezve ezt ismétlem, az utolsó sor babapiskóta legyen. Ha van időnk, legalább 3-4 órát, de akár egy éjszakát is hűtőben pihenjen, hogy az ízek jól összeérjenek.
Tálalás előtt a fóliát kinyitom, és tálra, tálcára borítom a tiramisut, végül kakaóporral meghintem. Úgy szelem, mint egy tortát.
Jó étvágyat kívánok!
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre