Keress receptre vagy hozzávalóra

Thai leves a tenger gyümölcseivel

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 50 dkg tengeri gyümölcs, de készíthetjük csak garnélarákból is
  • 2 szál újhagyma karikára vágva
  • 2 gerezd fokhagyma lereszelve
  • 2 centi gyömbér lereszelve
  • 2 teáskanál vörös curry paszta
  • 4 dl kókusztej
  • 5 dl víz vagy alaplé
  • halszósz
  • citromlé

Elkészítés

    Elkészítés: Szobahőmérsékleten felengedjük a fagyasztott tenger gyümölcseit.

    Kevés vajon megfuttatjuk az újhagymát, hozzáadjuk a reszelt fokhagymát és a gyömbért is, illetve a curry pasztát. Ahogy megérezzük a fűszerek illatát, beletesszük a herkentyűket, átkeverjük, felengedjük az alaplével, és beletesszük a kókusztejet is. Felforraljuk, halszósszal és kevés citrom levével ízesítjük, és már tálalhatjuk is.

    Tálaláskor szórjuk meg friss újhagymával, paradicsomkockákkal.
    Jó étvágyat hozzá!

Megjegyzés

Halászlé helyett idén karácsonykor ezt a levest készítettem el. Én személy szerint imádom a tengeri herkentyűket, életem párjának meg ideje volt megkóstolni ezeket. Kicsit izgultam, mit fog hozzá szólni, miután megette, repetázni szeretett volna és közölte, hogy ezt a levest vegyük fel a repertoárba. Szerintem ízlett neki! :) Édesapám szintén nagy herkentyű kedvelő, felőle nem volt kétségem, ami be is igazolódott.

Tényleg nagyon finom és roppant egyszerű az elkészítése is. Szerintem sokan megijednek attól, hogy thai: biztos bonyolult, macerás, sokféle fűszer kell bele, amit beszerezni problémás stb. Tévedés. Igazából 3 alapeleme van ennek az étel: a tengeri herkentyűk, a curry paszta és a kókusztej. Lehet, hogy a sarki kis boltban nem kapunk curry pasztát, de számtalan olyan üzlet létezik már, ahol minden beszerezhető.

Mivanitthon
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin