Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tepsis karfiol

MME MME
13 4.1/5
55 perc
egyszerű
átlagos
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. A karfiolt megtisztítjuk, rózsáira szedjük. Lobogó sós vízben 5 perc alatt roppanósra főzzük, majd leszűrjük.
  2. A vajat serpenyőben habzásig hevítjük a liszttel, majd a megmelegített tejjel felöntve, folytamatos keverés közben sűrűre főzzük, és megsózzuk. 3 percig forraljuk lassú tűzön. Ezután belekeverjük a borsot, a megtisztított, nagyon vékony karikákra vágott zöldhagymát a zöldjével együtt, valamint a reszelt sajtot. Lehúzzuk a tűzről, hagyjuk langyosra hűlni, végül simára keverjük a tejföllel és a nyers tojásokkal.
  3. A nyers karfiolrózsákat tűzálló tálba vagy tepsibe terítjük, majd ráöntjük a sajtos-tojásos keveréket úgy, hogy az lehetőleg elfedje az összes karfiolt.
  4. Az edényt 160 fokos sütőbe toljuk 20-25 percre, és szép pirosra sütjük.

Ezek is érdekelhetnek

Friss