Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Téli saláta krumplival

MME MME
4/5
30 perc
bonyolult
átlagos
2 adag
Hozzávalók
  • Hozzávalók 2 személyre:
  • 2 db nagyobb burgonya
  • 1 db paprika (esetleg kaliforniai)
  • 10 dkg lilakáposzta
  • fél szál póréhagyma
  • 1 db sárgarépa
  • 1 db paradicsom
  • Öntet:
  • 4 evőkanál joghurt
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1 evőkanál mustár
  • 1 gerezd fokhagyma
  • bors
  • citromlé

Elkészítés

Elkészítés: A krumplikat (egy szivacs dörzsis felével) alaposan lecsutakolom, majd héjával együtt kis kockákra vágom. Kevés hideg sós vízben felteszem főni. Kb. 10 percig főzöm, hogy ne legyen túl puha. Lapos, nagy salátástálra szedem, hagyom kihűlni. A paprikát csíkokra szeletelem, és serpenyőben kis olívaolajon lassú tűzön megpárolom. A lilakáposztát vékony csíkokra vágom, majd a póréhagymát is karikára szelem. A sárgarépát pedig lereszelem. Amikor a paprika is kész, a krumplira szedem, majd a többi előkészített zöldséget is hozzáadom.
Jöhet az öntet. A paprika alatt megmaradt olajat kis tálkába rakom, beleteszem a hozzávalókat: a joghurtot, a mustárt és a reszelt fokhagymát. Ízlés szerint ízesítem sóval, borssal, citromlével. Az így elkészült öntetet ráöntön az összeforgatott salátára. A végén a paradicsomot cikkekbe vágva elrendezem a tetején.

Megjegyzés

Natúr húsok (akár hal is lehet) mellé szerinetem nagyon jó. Ropogós, tartalmas és egészséges téli saláta.
- MME

Ezek is érdekelhetnek