Tejszínes epertorta

default user icon

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 5 db tojás
  • 10 kanál víz
  • 10 kanál liszt
  • 10 kanál cukor
  • 1 csomag sütőpor
  • A krémhez:
  • 40 dkg eper (friss vagy fagyasztott is lehet)
  • 6 dl tejszín
  • 5 kanál cukor
  • 2 csomag zselatin fix

Elkészítés

    Elkészítés: A piskótához 5 tojásfehérjét felverünk 10 kanál hideg vízzel, majd 10 kanál cukorral kemény habbá verjük. Fokozatosan beletesszük a 10 kanál lisztet és az 5 db tojás sárgáját, valamint a sütőport. 26 cm-es tortaformába öntjük. Előmelegített sütőbe tesszük, először magas hőfokon sütjük (200 fokon), majd 5 perc múlva 160 fokra kapcsoljuk. A teljes sütési idő 60 perc.

    A krémhez az epret leturmixoljuk, majd átpasszírozzuk, hogy a magok ne kerüljenek bele a krémbe. A tejszínt keményre verjük, hozzáadjuk a cukrot, az epret, majd a zselatin fixet. Kis időre hűtőbe tesszük, hogy megdermedjen.

    A piskótát 3 lapba vágjuk, és megtöltjük a krémmel, majd a tetejére díszítésként pár szem epret teszünk.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin