Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Tavaszi lencseleves görögösen

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 50 dkg lencse
  • 25 dkg friss spenót (vagy medvehagyma)
  • 1 hatalmas póréhagyma karikára vágva
  • 1 hagyma szeletelve
  • 4 gerezd fokhagyma szeletelve
  • 2 sárgarépa karikára vágva
  • 2 piros húsú paprika felkockázva
  • 1/4 zellergyökér felkockázva
  • 1 nagy szál szárzeller felszeletelve
  • 1 doboz darabolt paradicsom vagy 3 nagy, érett paradicsom felkockázva
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 1 nagy babérlevél
  • bors
  • olívaolaj
  • balzsamecet tálaláskor, ízlés szerint
  • esetleg fél csésze rizs

Elkészítés

    Elkészítés: Folyó vízben, szűrőben alaposan átmossuk a lencsét. Mély lábosba, forrásban levő vízbe tesszük (a vízbe NEM teszünk sót!). Megvárjuk, amíg egyszer felforr, leszedjük a habját, majd a vizet leöntjük róla, és friss vizet töltünk a lencsére. Beletesszük a sárgarépát, a fokhagymát, a zellert, a zellerszárat, a paradicsomot, a babérlevelet, 2-3 kanál olívaolajat, és kb. 40 percig főzzük. Ezután hozzáadjuk a pórét, a hagymát, a spenótót (vagy medvehagymát), a paprikát, (a rizset) és még kb 20 percig főzzük, vagy amíg a lencse megpuhul. A főzés vége fele sózzuk, borsozzuk és beleszórjuk az apróra szeletelt petrezselyemzöldet. Tálaláskor balzsamecetet adunk mellé.

Megjegyzés

A terményekhez kevert rizs egyébként olasz szokás, a könnyebb emésztést segíti állítólag. Használata opcionális, ezért írtam, hogy esetleg tehetünk bele.

pnildiko
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

pnildiko
Attól, hogy Görögországban így is készítik. Meg másként is, de túlnyomórészt hús nélkül, ellentétben pl. a magyar receptekkel, amelyek szerint túlnyomórészt hússal készül...
Ez a leves mitöl görög?

Hasonló Receptek

Magazin