Keress receptre vagy hozzávalóra
Hirdetes
Recept feltöltés

Tárkonyos-csirkemájas raguleves

default user icon

Hozzávalók

  • 1 fej hagyma
  • 2 dl főző tejszín
  • 1 ek liszt
  • 10 dkg csirkemáj
  • 10 dkg sonka
  • 1 üveg gomba (szeletelt)
  • 1 szál fehérrépa
  • 1 szál sárgarépa
  • 0,5 db zeller
  • 2 gerezd fokhagyma
  • bors
  • pirospaprika
  • tárkony
  • citromlé
  • A csipetkéhez:
  • 1 db tojás
  • 10 dkg liszt
  • 1 csipet só

Elkészítés

    1. A felaprított hagymát egy kevés olajon megdinszteljük, megszórjuk pirospaprikával, majd felöntjük vízzel. Megsózzuk, megborsozzuk és megszórjuk tárkonnyal. 
    2. Hozzáadjuk a felkockázott sonkát és a felaprított gombát, és fél órát főzzük. Ezután beletesszük a karikára vágott zöldségeket és megmosott, szárazra törölt, majd felkockázott csirkemájat. Forrástól számítva 20-30 percet főzzük.
    3. A liszt ből és a főzőteszínből habarást készítünk, a leves főzőlevéből hozzáadunk néhány kanállal, majd a leveshez adjuk.
    4. A tojásból, a liszt ből és egy kevés sóból csipetketésztát gyúrunk, majd a levesbe csipegetjük. Pár percig főzzük, amíg a csipetke megfő, végén egy kevés citromlével ízesítjük.

Megjegyzés

Nagyon finom tartalmas leves.

19610425
Hirdetes
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Hirdetes

Hasonló Receptek

Magazin

Hirdetes
Hirdetes