Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Tanyasi csirkeaprólék-leves

default user icon

Hozzávalók

  • 1 kg csirkeaprólék (zúza, máj, szív, nyak – ízléstől függ, ki mit szeret, kb. mindenből 3–4 db)
  • 3 db sárgarépa
  • 2 db fehérrépa
  • 1/2 db zellergumó
  • 1 db krumpli
  • 1 fej karalábé
  • őrölt fűszerpaprika
  • tej
  • zöldbab (lehet mélyhűtött is)
  • kapor

Elkészítés

    1. A csirkeaprólékot hideg vízben feltesszük főni, forrás után leszedjük a habját, majd beletesszük a zöldségeket úgy, mint a húslevesbe.
    2. Amikor a csirkeaprólék megfőtt, hozzátesszük a zöldbabot és egy csipet kaprot.
    3. Miután a zöldbab megfőtt, világos rántást készítünk, lehúzzuk a tűzről, egy pici sót teszünk a rántásba (ez azért jó, mert a forró rántásba tett fűszerpaprika nem ég oda), hozzáadjuk a fűszerpaprikát, felengedjük tejjel, és a leveshez keverjük. Jól kiforraljuk.
    4. A tűzről levéve ecettel ízesítjük.

      HÚSLEVES, A LÉLEKMELENGETŐ KLASSZIKUS >>> 

      CSIRKEAPRÓLÉK-LEVES VAJGALUSKÁVAL >>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin