Elkészítés: A hagymát megtisztítjuk és finomra vágjuk. A fokhagymát megtisztítjuk és vékony szeletekre vágjuk (vagy összezúzzuk). A petrezselymet finomra vágjuk. A krumplit meghámozzuk, és sós vízben nem túl puhára főzzük, majd leszűrjük, és kis kockákra vágjuk. A sütőt 220 fokra melegítjük. A hagymát forró vajon (vagy margarinon) megfuttatjuk, hozzáadjuk a fokhagymát, petrezselymet meg a krumplit, és mindezt jól összekeverjük. Sóval, borssal, szerecsendióval fűszerezzük, felöntjük a tejjel, és ezt a masszát kivajazott tűzálló tálba öntjük. A sütőben 25-30 perc alatt megsütjük szép rózsaszínre. Ha van reszet sajtunk, a tetejére szórhatunk belőle egy keveset.
Hal és húsételekhez egyaránt remek, nem megszokott köret.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre