Elkészítés: A tésztát egy tálban kikeverem, akkor jó az állaga, ha sűrűbb, mint a palacsinta, de elég folyós, hogy belemártsuk a húst.
A szűzpecsenyét megmosom, ha van vastagabb hártya, leszedem. 1 cm vastag ferde szeletekre vágom, amit fólia alatt kiklopfolok. Mindkét oldalukat megsózom.
Olajat hevítek egy serpenyőben, a húsból annyit, amennyi a serpenyőben kényelmesen elfér, belemerítek a tésztába, és közepes lángon kisütöm. Nagyobb lángon a tészta megsül, de a hús félig nyers marad!
A körethez a gombákat megpucolom, a brokkolit is, megmosom. A rizst is lemosom, lecsepegtetem. Kevés olajat hevítek egy serpenyőben, ebben először a rizst pirítom pár percig, majd a feldarabolt gombát és brokkolit is belekeverem, sózom, borsozom, pár percig keverem, majd 4,5 dl forró vizet öntök rá, lefedem, és pár perc után a lángot is lekapcsolom alatta, magától elkészül az elektromos főzőlapon.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre