Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Szőlős-citromos borjúraguleves

MME MME
2 3.5/5
75 perc
bonyolult
átlagos
4 adag
Hozzávalók
  • Hozzávalók 4 személyre:
  • 40 dkg borjúhús
  • 4 szál kakukkfű
  • 3 evőkanál olaj
  • 1 szál póréhagyma
  • 10 dkg fehérrépa
  • 10 dkg sárgarépa
  • 15 dkg szőlő
  • 1 evőkanál liszt
  • 1 evőkanál vágott petrezselyem
  • 1 citrom leve
  • A levesbetéthez:
  • 1 tojás
  • 6 dkg liszt

Elkészítés

Előkészítés: A húst megtisztítjuk, megmossuk, leszárítjuk, és kis kockákra vágjuk. A kakukkfüvet leöblítjük, felaprítjuk.

Elkészítés: Az olajat felforrósítjuk, és a húst fehéredésig pirítjuk benne. Sózzuk, borsozzuk, beletesszük a kakukkfüvet, kevés víz hozzáadásával pároljuk. Közben a zöldségeket megtisztítjuk, megmossuk, vékonyra szeleteljük, a pórét karikákra vágjuk. A szőlőt megmossuk, félbevágjuk, kimagozzuk. Amikor már majdnem puha a hús, beletesszük a zöldségeket és a póréhagymát. Megszórjuk liszttel, elkeverjük, kicsit összepirítjuk, majd 1 liter vizet öntünk hozzá. Kíméletesen főzzük. A tojást összedolgozzuk a liszttel, kevés vízzel, és egy csipet sóval ízesítjük. Amikor a hús puha, beleszaggatjuk a galuskákat. Beleszórjuk a petrezselymet, beletesszük a félbevágott, kimagozott szőlőszemeket, és hozzáadjuk a citrom levét. Összeforraljuk, ha szükséges, még ízesítjük, és tálalhatjuk.

Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 75 perc múlva
1 adag: 360 kcal

Megjegyzés

Fotó: Komáromi Zoltán

Ez a recept a Kiskegyed Konyhájában jelent meg. - MME

Ezek is érdekelhetnek