Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Ez a véleménye egy dietetikusnak a zúzapörköltről, Szoboszlai Dominik kedvencéről

default user icon
MME
Szoboszlai Dominik jelenleg a legdrágább magyar focista, aki Németországból Angliába igazolt, méghozzá a legendás Liverpool csapatához, ám odakint sem kell lemondania a hazai ízekről, és kedvenc fogásáról, a zúzapörköltről nokedlivel.

A fiatal magyar játékosnak szigorú étrendet kell majd követnie a profi angol csapatnál, ám ez nem lesz újdonság számára, mivel eddigi pályafutása során mindig is kiemelt figyelmet kellett fordítania az étkezésére. A Liverpool focistáinak étrendjét egy dietetikus szakember állítja össze, aki azt is megszabta, hogy az ebéd során nem lehet a sportolók kezében a mobiljuk, le kell lassítaniuk és csakis az étkezésre szabad fókuszálniuk.

Szoboszlai Dominiknak azonban a szigorú diéta mellett sem kell lemondania a finom falatokról, a hazai ízekről, ám nem eheti bármikor a kedvencét, az internetet felrobbantó zúzapörköltet.

„Azt tudni kell, hogy a zúzapörkölt nehéz, zsíros étel, megfekszi a gyomrot, ezért meccsek, vagy edzések előtt biztosan nem fogyasztható. Ha van két-három napos pihenőidő, akkor a tányérra kerülhet, ezzel nem lehet baj" – mondta a Borsnak Koszta Ágnes dietetikus, aki szerint a pizza sem tiltólistás étel a sportolók számára, ugyanis egy jó minőségű, könnyed pizza akár még a regenerálódásban is segíthet.

ZÚZAPÖRKÖLT RECEPT >>> 

Borítókép: Nagy Zoltán/MW Bulvár

Ezek is érdekelhetnek

Friss