Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Szilvás-diós csiga

default user icon

Hozzávalók

  • 2 dkg friss élesztő
  • 8 dkg porcukor
  • 1 dl tej
  • 40 dkg liszt (+ a nyújtáshoz)
  • 1 db tojás
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 10 dkg vaj (+ a tepsihez)
  • 6 dkg ribizlilekvár
  • 30 dkg szilva
  • 5 dkg dióbél
  • 3 dkg kristálycukor

Elkészítés

    1. Tálba morzsoljuk az élesztőt, hozzáadunk 1 evőkanál porcukrot, 0,5 dl meglangyosított tejet és 2 evőkanál lisztet. Összekeverjük, és felfuttatjuk.
    2. Tálba szitáljuk a megmaradt lisztet és porcukrot, valamint 1 csipet sót. Egy másik tálban simára keverjük a tojást a vaníliás  cukorral, a megmaradt, meglangyosított tejjel, valamint az élesztő keverékkel. Végül a két tál tartalmát összedolgozzuk, valamint az 5 dkg megolvasztott, majd szoba-hőmérsékletűre visszahűtött vajat. Meleg helyen 60 percig kelesztjük a tésztát.
    3. Enyhén lisztezett felületen 5 mm vastag téglalappá kinyújtjuk a tésztát. Rásimítjuk a lekvárt, majd elosztjuk rajta a megmosott, kimagozott, felszeletelt szilvát és a durvára vágott diót.
    4. A tésztát szorosan feltekerjük, és 3 cm vastag szeletekre vágjuk. Mindet kivajazott tepsibe rendezzük, majd meglocsoljuk a megmaradt, megolvasztott vajjal. Cukorral meghintjük, és 180 fokon 30 percig sütjük a sütőben.

    MÉG TÖBB ISTENI DIÓS SÜTEMÉNY >>> 

    SZILVÁS RECEPTEKÉRT KATTINTS IDE >>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin