Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Sütés nélküli epertorta

default user icon

Hozzávalók

  • 1 1/4 csésze kekszmorzsa
  • 8 dkg vaj + a formához
  • 3 tk zselatinpor
  • 50 dkg eper
  • 50 dkg tejszínes krémsajt
  • 1 csésze kristálycukor
  • 1 csésze habtejszín

Elkészítés

    1. Az alaphoz összedolgozzuk a kekszmorzsát és a megolvasztott vajat. A keveréket egy kivajazott 20 cm-es, kapcsos tortaformába nyomkodjuk, majd a hűtőbe tesszük.
    2. A töltelékhez feloldjuk a zselatinport (1/4 csésze) 60 ml meleg, de nem forrásban lévő vízben, majd hagyjuk langyosra hűlni. Közben a megtisztított eper felét botmixerrel pürésítjük, majd áttörjük a szitán egy tálba, majd hozzáadjuk a krémsajtot, a cukrot és a feloldott zselatint. Elektromos habverővel az egészet habosra keverjük. Végül hozzáforgatjuk a kemény habbá vert tejszínt, majd a kekszalapra simítjuk, és 3 órára a hűtőbe tesszük.
    3. Közben a maradék epret felforraljuk a vaníliás cukorral, hagyjuk kihűlni, majd tálalás előtt a tortára kanalazzuk.

      16 TIPP A TÖKÉLETES SAJTTORTÁHOZ >>>

      11 SÜTÉS NÉLKÜLI GYÜMÖLCSÖS DESSZERT, AMINEK LEHETETLEN ELLENÁLLNI >>> 

      Még több sajttorta recept >>>

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin