Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sajttal és sonkával töltött kifli

15 perc
egyszerű
olcsó
2 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. A kifliket kettévágjuk, majd a végüket is levágjuk. Egy fakanál nyelével kivájjuk a belsejüket. A maradék kiflibelet késsel vagy az ujjunkkal kivesszük.
  2. A füstölt sajtot kis lyukú reszelőn lereszeljük, körülbelül 2-3 ek reszelt sajtot meghagyunk a kiflivégekre és a tetejére.
  3. A sonkát, a főtt tojást, a zöldpaprikát és a pirospaprikát apró kockákra daraboljuk. A kiflibelet és a kiflik végeit szintén apróra daraboljuk. Összekeverjük a zöldségekkel, a sonkával, a tojással, a reszelt sajttal, majd kávéskanál segítségével megtöltjük vele a kifliket.
  4. A megtöltött kiflik végeit a félretett reszelt sajtba nyomkodjuk, és sütőpapírral bélelt tepsire rakosgatjuk. Tetejüket megkenjük felvert tojással és megszórjuk reszelt sajttal.
  5. Előmelegített sütőben, 180-200 fokon addig sütjük (kb. 10-15 perc), amíg szép pirosak nem lesznek. Melegen kínáljuk.

NÉZD MEG VIDEÓN, HOGYAN KÉSZÜL A SAJTTAL SONKÁVAL TÖLTÖTT KIFLI

 

Megjegyzés

Nagyon finom és különleges reggeli. 2-3 napos, szikkadt kiflik, a húsvéti maradékok tökéletes felhasználása. - cimbiicus

Ezek is érdekelhetnek

Friss