A kifliket kettévágjuk, majd a végüket is levágjuk. Egy fakanál nyelével kivájjuk a belsejüket. A maradék kiflibelet késsel vagy az ujjunkkal kivesszük.
A füstölt sajtot kis lyukú reszelőn lereszeljük, körülbelül 2-3 ek reszelt sajtot meghagyunk a kiflivégekre és a tetejére.
A sonkát, a főtt tojást, a zöldpaprikát és a pirospaprikát apró kockákra daraboljuk. A kiflibelet és a kiflik végeit szintén apróra daraboljuk. Összekeverjük a zöldségekkel, a sonkával, a tojással, a reszelt sajttal, majd kávéskanál segítségével megtöltjük vele a kifliket.
A megtöltött kiflik végeit a félretett reszelt sajtba nyomkodjuk, és sütőpapírral bélelt tepsire rakosgatjuk. Tetejüket megkenjük felvert tojással és megszórjuk reszelt sajttal.
Előmelegített sütőben, 180-200 fokon addig sütjük (kb. 10-15 perc), amíg szép pirosak nem lesznek. Melegen kínáljuk.
NÉZD MEG VIDEÓN, HOGYAN KÉSZÜL A SAJTTAL SONKÁVAL TÖLTÖTT KIFLI