Elkészítése: A halakat megtisztítjuk, belsejüket kivesszük, szárazra töröljük, citrommal átdörzsöljük, a maradék citromot a halak hasában kinyomjuk. A fűszereket elvegyítjük, a keverékkel bedörzsöljük a halakat. Tíz percig állni hagyjuk. Serpenyőben felmelegítjük az olajat, s abban a halakat mindkét oldalukon aranysárgára sütjük. Mártást keverünk a citromléből, a megtisztított és szétnyomott fokhagymából, a fehérborsból és a megmaradt olajból, s leöntjük vele a halakat.
Petrezselyemszárral és citromszeletekkel körítve tálaljuk, burgonyapürét kínálunk hozzá.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre